EFICIENTIZARE CONSUMURI ENERGETICE IN MUNICIPIUL PLOIESTI – SISTEM ILUMINAT PUBLIC TRASEU TRAMVAI 102 (STR. GAGENI-SOSEAUA NORDULUI-SOSEAUA VESTULUI-STR. LIBERTATII (GARA DE VEST)

 In POR 2014-2020, Povesti Succes

Titlu proiect: EFICIENTIZARE CONSUMURI ENERGETICE IN MUNICIPIUL PLOIESTI – SISTEM ILUMINAT PUBLIC TRASEU TRAMVAI 102 (STR. GAGENI-SOSEAUA NORDULUI-SOSEAUA VESTULUI-STR. LIBERTATII (GARA DE VEST)

Descriere: Obiectivul general al proiectului este cresterea eficientei energetice a SIP din Municipiul Ploiești – etapa I: traseul tramvaiului 102. Pentru atingerea acestui obiectiv general, beneficiarul va avea in vedere îndeplinirea a 4 obiective specifice (OS1 – OS4), asa cum sunt prezentate in sectiunea “Obiective specifice ale proiectului”, de mai jos. Indeplinirea celor 4 obiective specifice se va realiza prin implementarea urmatorului pachet de masuri: – M1. Modernizarea iluminatului public aferent căilor de circulație ale liniei de tramvai 102 prin înlocuirea corpurilor de iluminat existente cu vapori de sodiu in corpuri de iluminat LED, performante, având integrate capabilități de conectivitate și comunicare. Se va vor avea in vedere si rezolvarea situatiilor de conflict rutier – din punct de vedere luminos (intersecții, treceri de pietoni, sensuri giratorii, etc) astefel incat sa se respecte valorile prevăzute de standardul SREN 13201. Noul sistem de iluminat va respecta prevederile SR EN 13201:2016; – M2. Înlocuirea corpurilor de iluminat în cele 28 stații de așteptare pentru călători prin soluții bazate pe LED; – M3. Implementarea unui sistem de telegestiune a iluminatului bazat pe Open Source Data, cu furnizare de API și facilități de optimizare a consumului energetic, prin care să se monitorizeze și să se controleze individual și pe grupuri funcționarea punctelor luminoase precum și a cutiilor electrice ce deservesc instalația; – M4. Montarea de panouri fotovoltaice ce vor deservi corpurile de iluminat din statiile de asteptare pentru calatori; – M5. Re-întregirea și extinderea sistemului de iluminat cu tehnologie LED și montarea de stâlpi noi, pentru acoperirea zonelor fără iluminat public, în special a căilor de circulație pietonală, conform SR EN 13201:2016.

Investitie totala: 17.786.757,99 lei cu TVA

Beneficiar: UAT Municipiul Ploiesti

Calitatea in care am participat in cadrul contractului: Consultanta si proiectare.

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Start typing and press Enter to search