MODERNIZARE STR. GH. GRIGORE CANTACUZINO IN ZONA PASAJ CFR PODUL INALT PRIN LARGIRE LA 4 BENZI, REABILITARE STR. GH. GRIGORE CANTACUZINO, TRONSON SOS. VESTULUI – LIMITA ORAS, INCLUSIV TERMINAL MULTIMODAL.

 In POR 2014-2020, Povesti Succes

Titlu proiect: MODERNIZARE STR. GH. GRIGORE CANTACUZINO IN ZONA PASAJ CFR PODUL INALT PRIN LARGIRE LA 4 BENZI, REABILITARE STR. GH. GRIGORE CANTACUZINO, TRONSON SOS. VESTULUI – LIMITA ORAS, INCLUSIV TERMINAL MULTIMODAL.

Descriere: Asigurarea unui serviciu eficient de transport public de calatori în vederea reducerii numărului de deplasări cu transportul privat (cu autoturisme) şi reducerea emisiilor de echivalent CO2 din transport. Obiectivul general se poate îndeplini prin realizarea realizarea urmatoareor obiective specifice:

OS 1 – Imbunatatirea calitatii calatoriilor cu modurile nemotorizate, prin cresterea standardelor de calitate si siguranta in utilizarea acestor moduri de transport in Municipiul Ploiesti in decurs de 45 de luni de la semnarea contractului de finantare. Masuri care duc la indeplinirea obiectivului:

Masura 1 – Amenajare infrastructura pentru inchiriere biciclete bike rental/bike sharing in zonele: intersectia intersectia strazii Gh. Grigore Cantacuzino si Soseaua Vestului; intersectia strazii Gh. Grigore Cantacuzino si strada Targovistei

Masura 2 – Construire pista de biciclete Masura 3 – Construire stații/puncte de reîncărcare a automobilelor electrice și electrice hibride

OS2 – : Cresterea calitatii si sigurantei transportului public in Municipiul Ploiesti in decurs de 45 de luni de la semnarea contractului de finantare. Masuri care duc la indeplinirea obiectivului:

Masura 1 – Construirea si dotarea unei cladiri noi cu rol de statie capat de linie si a infrastructurii de deservire a acestuia (spatiu urban cu destinatie Terminal Multimodal) ce va cuprinde: amenajare platforma circulaţii; amenajare statii de imbarcare – debarcare pentru troleibuz; amenajarea locuri de parcare pentru autobuze, microbuze si maxi-taxi; amenajare statie pentru taxiuri; amenajarea infrastructurii de parcare si preluare a bicicletelor denumita platforma „bike-rental/ bike-sharing”; amenajarea locuri de parcare pentru motociclete; amenajare trotuare si piste de biciclisti; construire clădire, cu sala de aşteptare si spatiile anexe (vanzare bilete, dispecerat, spatii administrative si tehnice, grupuri sanitare etc); amenajare exterioara; mobilier urban; amenajare platforma depozitare containere deseuri)

Masura 2–Modernizarea statiilor de asteptare: Modernizare statii de asteptare calatori existente pe tronsonul Selgros – interesectie strada Vestului. Dotarea acestora cu elemente specifice managementului transportului public: montarea de panouri electronice de informare si montarea de sisteme de monitorizare video

Masura 3- Realizare parcare autoturisme de tip „park and ride” (in cadrul terminalului).

Masura 4-Modernizare retea de contact: Modernizarea si reabilitarea retea de contact si accesorii pentru mijlocul de transport in comun de tip troleibuz.

Masura 5–Realizare sistem de e-ticketing Masura 6–Amenajarea cu elemente specifice ale managementului de trafic.

OS 3 – Reducerea congestiei din trafficul rutier in Municipiul Ploiesti in decurs de 45 de luni de la semnarea contractului de finantare. Masuri care duc la indeplinirea obiectivului:

Masura 1 – Extindere carosabil in zona pasaj CFR Podul Inalt de la 1 banda pe sens la 2 benzi pe sens in scopul instituirii benzii dedicate transportului public pe tronsonul Selgros – interesectie strada Vestului; Masura 2 – Amenajare sensuri giratorii la intersectia strazii Gh. Grigore Cantacuzino cu strada Gen. Eremia Grigorescu si respectiv intrarea in viitorul Terminal Multimodal.

Investitie totala: 62 742 773,91 lei cu TVA

Beneficiar: UAT Municipiul Ploiesti

Calitatea in care am participat in cadrul contractului: Consultanta si proiectare.

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Start typing and press Enter to search