DEZVOLTAREA CAPACITATII DE CDI A CENTRULUI DE CERCETARE EFICIENTA ENERGETICA IN CLADIRI (EEC) IN FACULTATEA DE INGINERIE A INSTALATIILOR, IN DIRECTIA STUDIERII SISTEMELOR SI TEHNOLOGIILOR ENERGETICE DURABILE PENTRU DEZVOLTAREA DURABILA A MEDIULUI CONSTRUIT/EECON

 In POS-CCE

DEZVOLTAREA CAPACITATII DE CDI A CENTRULUI DE CERCETARE EFICIENTA ENERGETICA IN CLADIRI (EEC) IN FACULTATEA DE INGINERIE A INSTALATIILOR, IN DIRECTIA STUDIERII SISTEMELOR SI TEHNOLOGIILOR ENERGETICE DURABILE PENTRU DEZVOLTAREA DURABILA A MEDIULUI CONSTRUIT/EECON

 

OBIECTIVE

Proiectul are ca obiectiv general cresterea capacitatii de Cercetare-Dezvoltare si imbunatatirea calitatii si eficientei activitatii de CD a UTCB in domeniul eficientei energetice in cladiri prin asigurarea unui mediu de cercetare si educatie de un inalt nivel tehnico-stiintific, obiectiv ce este in condordanta cu obiectivele competitiei in care este depus acest proiect.

In vederea atingerii obiectivului general al proiectului, este necesar sa se indeplineasca urmatorul obiectiv specific:

Imbunatatirea infrastructurii de Cercetare-Dezvoltare a UTCB in domeniul eficientei energetice in cladiri in 18 luni de la semnarea contractului de finantare.

Pentru atingerea acestui obiectiv specific, se vor realiza urmatoarele masuri:

– Realizarea amenajarilor necesare asigurarii unui mediu corespunzator atat pentru dezvoltarea optima a cercetarilor cat si pentru buna functionare a echipamentelor.

Achizitia de echipamente, active necorporale si moblier necesare desfasurarii activitatii de cercetare-dezvoltare

VALOAREA PROIECTULUI

Valoarea totală a proiectului este 9,9 milioane lei.

STADIUL PROIECTULUI

În curs de implementare

Rezultatul direct al proiectului este dezvoltarea Centrului de Cercetare a Eficientei Energetice in Cladiri (EEC), compus din 5 laboratoare de CD, format din mai multe incaperi.

Dupa implementarea proiectului, centrul va fi dotat cu 61 de echipamente de CD  din care 2 echipamente cu o valoare peste 100.000 euro.

REZULTATE

Crearea unei infrastructure de cercetare unice in Romania in  domeniul eficientei energetice in cladiri, cu puternic caracter interdisciplinar, competitiva pe plan regional si European.

Cresterea calitatii cercetarii in cadrul UTCB, prin accesul la echipamente si tehnologii de ultima ora si prin atragerea permanenta sau temporara de specialisti/cercetatori/doctoranzi/postdoctoranzi formati in centre din tara si strainatate cu rezultate semnificative in ariile tematice abordate.

Cresterea potentialului de participare in parteneriate nationale si internationale in Programul FP 7.

Cercetarile in domeniul eficientei energetice in cladiri pe cele patru directii de cercetare: calitatea energiei electrice, iluminat, cladiri inteligente si eficienta energetica si studiul surselor de energie curata

Consultanta fonduri europene. Companie înfiinţată în anul 2000, cu scopul de a furniza servicii de consultanta fonduri europene, proiectare şi asistenţă tehnică, pentru diverse categorii de beneficiari (instituţii publice sau private), în cadrul unor proiecte complexe de infrastructură, derulate atât din fonduri proprii ale beneficiarilor, cât şi cu sprijin financiar nerambursabil, din partea Uniunii Europene.Experienţa societăţii s-a îmbogăţit permanent, pe parcursul celor 14 ani de activitate, INTERGROUP ENGINEERING S.R.L. oferind, în prezent, consultanta fonduri europene la cele mai înalte standarde de profesionalism.

Consultanta fonduri europene

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Start typing and press Enter to search